Начало Направи си сам Развиващи игри – Лепене на стикери

Развиващи игри – Лепене на стикери

by mamalesson
0 коментара

Основна цел на развиващите игри е децата посредством игра да придобиват нови знания и умения. Те трябва да се поднасят на децата в лека и достъпна форма, така че да могат да се справят. Всеки обича да е успешен, но при децата това е по-важно, отколкото при възрастните. Ще забележите, че ако не знаят как да играят с определена играчка, то тя не им е интересна.

Затова игрите и играчките, с които забавлявате децата трябва да са подходящи за възрастта им, да им покажете как се играе и да ги окуражавате.

Не е нужно, обаче да давате хиляди левове за играчки, за да има с какво да играе детето. Има толкова много варианти за игри от типа “направи си сам”, които може да изпробвате. Тези развиващи игри усъвършенстват много умения – фината моторика, пространствени знания, памет, концентрация, говорни и двигателни умения.

Представям ви една игра, за която съм сигурна, че всеки има материалите вкъщи.

Необходими материали – стикери и лист за лепене.

Как се прави? Пригответе празен лист и покажете на детето как да залепва и отлепва стикери върху него. Ако не разполагате със стикери, използвайте тиксо.

С какво е полезна тази игра? Развива фината моторика и подобрява координацията ръце-очи.

За детето е по-важно родителя да играе с него, отколкото с какво играе то. Бъдете до него и се забавлявайте. Това е един страхотен начин да прекарате повече време заедно и да научите нови неща. Родителят е човекът, който трябва да насърчава и подтиква детето да се развива.

Още развиващи игри може да намерите тук.

Прочети още

Коментирай

MamaLesson