Начало Направи си сам Игра – Пясъчник от храна

Игра – Пясъчник от храна

by mamalesson
0 коментара

Пясъчникът в познатия му вид не е много препоръчителен за малките деца, защото те пробват всичко с устата си и със сигурност ще опитат и това. Но за да не ги лишаваме от удоволствието да заровят ръчички в “пясъка”, какво ще кажете за пясъчник от храна?

Необходими материали – храна, кутия, играчки по избор, постелка.

Как се прави? Изберете безопасна за опитване и приятна на допир храна. Подходящи такива са: брашно, зърнени храни, ориз, грис и т.н. Изсипете импровизирания пясък в подходящ съд – леген, кутия – нещо, което да има достатъчно пространство, за да се развихри детето. Добавете в пясъчника кофички, чашки, лъжички, играчки. Не забравяйте да постелите достатъчно голямо платно или чаршаф под пясъчника, защото настава една малка бъркотия. Настанете се до детето и играйте заедно, не е безопасно то да остава само при тази игра.

С какво е полезна тази игра? Чрез тази игра детето се учи да не пилее храна. Да, първия и навярно следващите няколко опита няма да са успешни, но не се отказвайте. Посредством тази игра то ще се научи как да борави с храната и да не захвърля приборите и чинийките си.

Тази игра може да се играе и в басейн.

Прочети още

Коментирай

MamaLesson