Начало Направи си сам Развиващи игри – Станция за яйца от брашно

Развиващи игри – Станция за яйца от брашно

by mamalesson
0 коментара

Един от най-приятните начини за усъвършенстване уменията на детето е чрез игри. Децата обичат да се забавляват и да прекарват време с родителите си. Какво по-хубаво от това междувременно да придобият и нови умения? Чрез различни развиващи игри детето може да научи важни неща, които ще му бъдат полезни в живота. Развитие на фината моторика, подобряване на двигателните и говорните умения, придобиване на пространствени знания, подобряване на координацията очи-ръце, разпознаване на формите са само част от постиженията, които може да се постигнат чрез игра. Споделените игри с родителите подпомагат социалното и емоционалното развитие на детето.

Някои развиващи игри са насочени към придобиване на конкретно умение, други са по-общи. Умения като самостоятелно хранене (с прибори), лазене и дори ходене могат да се постигнат по-лесно чрез игра.

За играта, която ви представям са необходими само и единствено подръчни материали, които всеки има вкъщи.

Необходими материали – кутия, брашно или каша, лъжичка и картон от яйца.

Как се прави? Поставяте картона за яйца в кутията, а в останалото пространство изсипвате храната. Детето трябва да загребва и да запълва празните места, в които по принцип се поставя яйцето.

С какво е полезна тази игра? Детето се научава да загребва и да използва лъжичка.

Още развиващи игри може да намерите тук.

Прочети още

Коментирай

MamaLesson