Начало Направи си сам Хелоуин – 4 активности за малки и големи

Хелоуин – 4 активности за малки и големи

by mamalesson
0 коментара

Да, това не е типичния празник. Аз лично не съм привърженик на Хелоуин. Но пък е една причина децата да се позабавляват. Този маскарад, се провежда на 31 октомври и освен страшното облекло за него са характерни и тиквените фенери, и различни страшни личица.

Представям ви няколко активности, с които може да се позабавлявате дори и да не е Хелоуин.

Стъклена тиква – улови слънцето

Нужни са прозрачна основа (по възможност лепкава), цветен целофан или тишу, черен пипер, двойно залепващо тиксо или лепило, ножица, игла и конец.

Първата стъпка е да отрежете хартия във формата на тиква. Ако не можете да рисувате или нямате подходящ шаблон използвайте този:

След като сте готови с формата направете супер “страшно” лице (за целта може да ползвате черен пипер) – очи, уста, нос, зъби… От цветния целофан (подходящи цветове са оранжево, червено, жълто) изрежете достатъчно формички, за да запълните “тиквата” и ги залепете за прозрачна основа. За да го закачите на стъкло направете “закачалка” от конец.

Направата на тази хелоуин тиква развива двигателните умения и смесването на цветовете. Това е и приятен начин да се забавлявате цялото семейство.

Пръстови отпечатъци

Потопете пръстите си в черна боя, а дланта в друг цвят боя. Направете отпечатък върху лист хартия. Нарисувайте личице – очи, уста и т.н. За очи може да ползвате и копчета.

Страшни пискюлчета

От прежда направете пискюли, от типа на мартеничките Пижо и Пенда, но в страшен вариант.

Копчета върху дървена подложка

Използвайте различни цветове копчета, с които да направите тяло и лице на призрак. С помощта на лепило ги закрепете към дървена или друг вид подложка.

И така… Какво избирате Лакомство или Пакост?

Развиващи игри може да намерите тук.

Прочети още

Коментирай

MamaLesson