Начало Направи си сам Как да декорираме детската стая сами?

Как да декорираме детската стая сами?

by mamalesson
0 коментара

Колкото и добре да преминава майчинството, идва време да се отделим от детето. И да отделим детето – в неговото царство – детската стая. И тук идва един сложен въпрос… Ами ако детето не желае да спи или играе в тази стая? Ако му е комфортно да е при мама и тате? Веднага ви давам отговор – направете детската стая така, че на детето да не му се излиза от там. Как е възможно ли? Декорация! Децата обичат да са заобиколени от любимите си герои – Мики и Мини Маус, еднорози, мечета, както и всякакви забавни или приятни картинки.

Когато започнахме да обзавеждаме детската стая прерових целия интернет да намеря мебели с Мики Маус и удрях на камък, естествено. Нямаше нищичко – всичко беше изчерпано или ако случайно попаднех на някое легло или шкаф, то те бяха на безумни цени. Само защото имат една картинка. Ами да, точно това е – една картинка. Защо просто не залепя една картинка на обикновени мебели? Започнах трескаво да търся стикери с Мики Маус. Е, да ама и в това търсене се провалих. Накрая си казах какво пък толкова, ще си намеря печатница, картинки, ще си ги разпечатам и залепя. Вярно, не беше каквото очаквах и не са като истинските стикери, но София хареса стаята си и мисията беше успешна.

Сега, година и половина по-късно, отново съм в търсене, и съм щастлива, че открих точно тези детски стикери. Много са разнообразни по форма и дизайн, има любимите герои на София, има персонализирани стикери, мотивационни, както и такива за ученици – таблица за умножение, седмична програма и други. Цените са доста по-ниски от тези, които оставих в печатницата, а картинките изключително красиви. Най-хубавото е, че са изработени от материал, позволяващ да се лепят и отлепят върху всякакви повърхности. Така че са подходящи за декорация и ако сте в жилище под наем.

Аз търсех точно нещо такова.

Стикер за детска стая

Освен, че пасва на килимчето й, ще си гледа любимите букви. Сигурно съм ви споделяла, че София вече няма търпение да ги научи всичките. Аз лично не бързам, но се опитвам хем да не я ограничавам, хем да не я насърчавам, нещо по средата.

Добавяйте стикери върху мебелите и по стената. Стикерите се махат лесно, казвам го от опит. Не жалете стените и мебелите, децата са малки веднъж. Стените се боядисват, мебелите се сменят. Не забравяйте – детската стая е за децата!

Статията е написана в партньорство и с подкрепата на Stickerix.

Прочети още

Коментирай

MamaLesson