Начало Интервю Майка на 4 деца, автор на безброй книжки с мисия да радват малки и големи

Майка на 4 деца, автор на безброй книжки с мисия да радват малки и големи

by mamalesson
0 коментара

Днес ще ви запозная с една вдъхновяваща жена. Майка на четири деца, автор на уникални лични книжки, фотограф и още, и още. Освен да носи радост на своите читатели, чрез книжките си тя решава и проблеми. Няма да крия, че съм особено впечатлена от книжката й за безопасен интернет, както и от тази за изгубеното моливче. Как Весела успява да се справи с всичко това и откъде черпи вдъхновение – прочетете в следващите редове.

Разкажи ни за себе си...

Аз съм Весела, на 38 години. Родом от голямата и шумна София, но преди доста години избрахме спокойствието на малкия град. Към днешна дата съм майка на четири момчета, френски булдог, три котета и на баща им.

С какво се занимаваш?

Аз съм творческа личност. Думите са моята стихия, а фотографията – истинска страст. В последните години правя точно това – снимам и пиша. Преди 7-8 години бях пионер в България що се отнася до писането на стихове по поръчка. Днес има много подобни решения, но тогава бях единствена. Автор съм на единствените наистина лични писма от Дядо Коледа, които се превърнаха в любим подарък за всички възрасти – от най-малките до най-големите. А от две години насам пиша и единствените индивидуални приказки, които в този си вид са уникални не само в страната, но и в Европа. А фотографията допълва чудесно основното ми занимание. В студиото успявам да направя чудесни снимки и на картичките, и на книжките, и на всичко, което създавам, и това ми помага да ги представя на аудиторията си по един качествен начин. Също така обожавам да снимам сватби, кръщенета, всякакви празнични поводи и безценни усмивки.

Искрено се забавлявам с историите, които публикуваш в БъркоThings. Как смогваш с всичко?

Сама съм се обявила за безсмъртна майка и като такава трябва да държа положение! (широка усмивка) Истината е, че понякога е трудно, макар че имам огромната помощ на татко им, който много често го играе и баща, и майка. Понякога жертвам нощите си, за да наваксам със задачите. Не ми тежи за момента. Работата ме кара да се чувствам удовлетворена, а веселите истории, които пиша, ми носят толкова положителни емоции – защото се четат и хората ме заливат с усмивките си.

Разкажи ми за индивидуалните книжки – как се роди идеята за тях?

Идеята е доста стара. От години мечтаех за момента, в който ще намеря начин да създавам здрави, красиви, луксозни и достъпни книжни тела. Но нямах представа как да го направя. Опитах с ръчна изработка – цената и времето за създаване на една приказка щяха да се окажат непосилни и продуктът нямаше да има реализация. И в един момент технологията сякаш сама ме намери. А щом това стана, развихрих въображението си и дадох тласък на творческата си мисъл. За две години съм написала повече от хиляда истории.

Как успяваш винаги да измислиш различна история? От къде черпиш вдъхновение?

Обичам да казвам, че за да пишеш наистина различни истории, са нужни три неща:

  1. Любов към децата
  2. Богато въображение
  3. Премерен талант

Ако само едно от тях липсва, нещата не се получават.

А за вдъхновение – точно децата са моето вдъхновение. В повечето случаи информацията, която родителите ми предоставят, разказва тяхната приказна история. Само една детска мечта, например, е извор на безброй приказки! След това се намесва въображението, за да я развия, и накрая идва умението да я напиша.

Изпращаш ли книжките на клиентите за одобрение преди да получат готовия продукт?

Задължително! Това е още един момент, който ме отличава доста от другите, предлагащи подобни услуги. Независимо дали става въпрос за приказка, покана, реч или стих, за мен от изключителна важност са няколко неща: човекът отсреща наистина да остане доволен и удовлетворен и да получи нещо уникално, създадено само за него или любимите му хора. Това няма как да се случи, ако предварително не се е запознал с целия текст. Колкото и добра информация да получавам, не винаги разчитам посланията правилно.

Колко време ти отнема направата на една индивидуална приказка?

Различно. Ако не „забуксува“ комуникацията с поръчителя, една книжка може да бъде готова за два дни. Истината е, че написването е най-лесната част. Понякога само за час историята е измислена и нахвърляна върху белия лист. Но след това идва по-трудното Комуникацията с хората отсреща, отразяването на корекции, ако се налага. Редакцията. Най-трудоемко и отнемащо време е графичното оформление на книжката. Особено сега, когато вече намерих начин да използвам „рисувани“ образи на реалните герои, не е лесна задача. И след това остава слепването на самата книжка, което е изцяло ръчен труд.

Само за малки деца ли са подходящи индивидуалните приказки?

Не. Имам си любима фраза: „История има за всеки повод и всеки герой!“. Приказки пиша и за много пораснали хлапета. Всъщност, те се получават по-пъстри и наситени с емоции. Ако в детските книжки се стремя малчуганите да се чувстват като герои и да се забавляват, то в приказките за възрастни емоцията играе много важна роля. Затова и колкото и весела да е една история, накрая винаги завършва с думички, които да стигнат до сърцето на читателя. И да превърнат книжката не просто в интересно четиво, но и в спомен, който остава за цял живот. Редовно пиша за юбилеи, за сватби, за годишнини. За всичко, наистина за всичко!

Къде може да те открием за поръчка на индивидуална приказка?

От няколко години имам сайт. Там е представена цялата ми дейност и хората могат да открият пълната информация за всичко, с което се занимавам. Там са поместени и веселите истории от пълната ни къща. Също така поддържам добро присъствие в социалните мрежи. Страничката във Фейсбук се нарича Поезия за специални случаи, а профилът ми в Инстаграм е Весела. Винаги мога да бъда открита и на имейл.

Прочети още

Коментирай

MamaLesson