Начало Бебе Как да изберем козметика за бебето?

Как да изберем козметика за бебето?

by mamalesson
0 коментара

Бебешката кожа е много чувствителна, тънка и реагира на нанесената козметика много по-бързо спрямо тази на възрастните. А кожата е най-големият орган в човешкото тяло и именно затова е от особено значение каква козметика избираме за бебето.

Какви продукти са нужни за новородено бебе?

– Крем или олио за мазане и масаж след баня – Важно е бебешката кожа да е добре хидратирана. В началото е възможно кожата на новороденото да се лющи и има нужда да се маже поне веднъж дневно с крем. Олиото е подходящо за зимните месеци, а през топлите дни от годината ползвайте крем.

Лично аз съм използвала олио два пъти, на две различни марки с голямата ми дъщеря и двата пъти резултатът беше обрив. Самата текстура също не ми е приятна и предпочитам крем.

Измивен продукт – При избор на измивен продукт имам две препоръки – той да бъде комбиниран – да става както за тяло, така и за коса. Вторият ми съвет е да има помпичка. Много по-удобно е и може да се справяте с една ръка.

Крем против подсичане – Памперс зоната е най-чувствителната част от тялото на бебето. Добре е при всяка смяна на памперса да нанасяте крем против подсичане с цел да избегнете развитието на бактерии.

Какво трябва да добавим към козметиката впоследствие?

– Слънцезащита Важно е преди всяко излагане на слънце бебето да бъде защитено. Не забравяйте, че слънце има и през зимния сезон и трябва да нанасяте слънцезащита дори през студените дни.

– Репелент – Освен от слънцето е важно да пазим бебето и от насекоми. Повечето репеленти са подходящи след навършване на една годинка. Ако имате лятно бебе ползвайте комарник за количка през първите месеци.

! Внимание – Не всички слънцезащитни лосиони и репеленти са подходящи за новородени бебета.

– Сапун за ръце – В началото може да миете бебешките ръчички само с вода. Но когато започне да пипа навсякъде е добре да добавите и сапун.

Митове и легенди, свързани с бебешкото къпане

– Бебето се осолява – не! Бебето не е салата! Добавянето на сол при къпане може да доведе до сериозни последици!

Водата, в която се къпе бебето трябва да бъде преварена – не! Няма нужда водата да е преварена или минерална. Прекалено стерилната среда прави бебето по-податливо и уязвимо към микробите.

Чувала съм още за добавяне на жълтък към водата и други храни и напитки. Не, няма нужда да го правите. Човечеството се развива, козметиката също. И ако в миналото са ползвали подобни методи, защото не са имали алтернатива, то в днешно време има козметика, която е натурална, био, веган и т.н. и няма нужда да ползваме неща, които са доказано вредни, като осоляването.

Как да изберем козметика за бебето?

Някой казват колкото по-малко козметика, толкова по-добре. Аз ще кажа – колкото по-малко химия, толкова по-добре. Когато избирате козметика за бебето, залагайте на това да е максимално изчистена от химия. Избирам козметика за себе си по същия критерий.

Едни от най-опасните съставки в козметиката са петролни деривати, сулфати, парабени, фталати, синтетични аромати, натриеви сулфати и т.н. Списъкът е дълъг и расте постоянно. Затова моят съвет е – проверявайте какво купувате, особено за бебето.

Приложение INCI Beauty

!Внимание – някои от проверените козметични препарати за бебе не само, че не са с добър състав, но и с опасен такъв! Умишлено съм скрила имената на козметичните брандове, всеки може да провери какво се съдържа в козметиката, която ползва с няколко клика.

В търсене на подходяща козметика за моите момичета попаднах на Wooden Spoon. Брандът е български и не случайно е попаднал в кралската книга “Baby Sussex”. Освен, че отговаря на всичките ми изисквания откъм състав, козметиката е и с много приятна текстура. Нещо, което за мен е важно, защото не обичам да се цапотя с кремове.

Когато за пръв път ползвах крема против подсичане на Wooden Spoon останах изключително изненадана. Все едно докоснах памук. Аромата на кокос още повече ме накара да се влюбя в това кремче. Но най-важното е, че се справи с това, за което е предназначен. Малката ми дъщеря се беше подсекла и с дни нищо не помагаше, а този крем успя само след две намазвания.

А за крема за тяло и измивния продукт на Wooden Spoon няма да ви разказвам колко са добри, а ще ви оставя сами да се убедите.

Разгледай бебешката козметика на Wooden spoon тук.

Статията е написана в партньорство и с подкрепата на Wooden Spoon.

Прочети още

Коментирай

MamaLesson