Начало Бебе 4 съвета за по-лесно нощно хранене на бебето

4 съвета за по-лесно нощно хранене на бебето

by mamalesson
0 коментара

Нощното хранене е един от кошмарите на всяка майка. Все още обаче не познавам новородено, което да не се буди поне по веднъж в тъмните часове на денонощието, за да си хапне. Аз съм от майките късметлийки. И двете ми дъщери се будеха само първия месец за хранене. Но това в никакъв случай не означава, че понякога не се будят по други причини.

Така или иначе няма как въпросното нощно хранене да се избегне, но има как да се направи по-лесно и приятно, а ако имате късмет в един момент ще спите отново по осем часа, разбира се не наведнъж. Ще ви споделя няколко съвета, които съм изпробвала и чрез тях направих среднощните бебешки хранения много по-приемливи.

Подгответе всичко предварително!

За всички е ясно, че нощно време мозъкът ни не работи така добре, както през деня. Особено в сънено състояние. Особено в сънено състояние ден пореден. Затова – организация! Организирайте всичко още на свежа глава, обособете кътче с всичко необходимо за предстоящото хранене. В зависимост от това дали вашето бебче се храни с кърма или адаптирано мляко, то спасителният комплект може да изглежда по различен начин – от помпа за кърма, през подплънки за кърмачки, до термос с вода. О, да! Бонус съвет! Ако не разполагате с уред за приготвяне на мляко, сипете вода с подходяща температура в термос. Така ще избегнете онова неприятно чакане водата първо да се стопли, после охлади и така нататък. И още един бонус съвет – разпределете млякото на дозички.

Трябва ли да смените памперса?

Трябва или не – не съм аз тази, която ще ви даде отговор на този въпрос. Само ще споделя, че през нощта аз не съм сменяла памперс, освен ако не е имало основателна причина за това. Това действие би разсънило бебчето, а може да се стигне и до игра. И все пак всяка мама сама може да определи дали памперса е за смяна или може да почака до сутринта. Знаете ли, че повечето пелени имат лента, която показва колко е мокро? Ако чувате това за първи път прочетете това:

ТРИКОВЕ ЗА НОВОРОДЕНО БЕБЕ ИЛИ КАК ДА ОЦЕЛЕЕМ И СЛЕД 4-ТИЯ ТРИМЕСТЪР.

Нощна лампа – вашият пръв и задължителен помощник

Вече няколко години спя на нощна лампа. Аз, човекът, който обича да спи на тихо и тъмно. Обаче когато детето се разбуди, ставам и за секунди овладявам ситуацията. Ако пусна “голямата” лампа – гаранция – широко ококорени бебешки очи, разбудена мама и отиде спането на кино. Тук давам още един бонус съвет – използвайте лампи с червена светлина. Ако се чудите защо прочетете

НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ СЪВЕТИ, КОИТО ПОЛУЧИХ ОТ КОНСУЛТАНТ ПО ДЕТСКИ СЪН

Избягвайте контакт очи в очи!

Бебо обожава да гледа мама. Но всеки майчин поглед към бебо прави детето все по-будно и готово за игра. Избягвайте да наблюдавате красивите очички на вашето мъниче по време на нощното хранене. Избягвайте да го правите и когато ще слагате детето да спи.

За още мама трикове – потърсете ме в социалните мрежи!

! Внимание – Ако вашето бебе вече е пораснало, но все още се буди, то най-вероятно има нужда да си хапва. Не го ограничавайте и не правете опити принудително да спрете среднощните вкусотии. Обещавам ви, че в един момент ще спре да търси мляко по никое време.

Прочети още

Коментирай

MamaLesson