Начало Бебе Първата Коледа на бебето – нека бъде незабравима

Първата Коледа на бебето – нека бъде незабравима

by mamalesson
0 коментара

Последният месец от годината е толкова магичен. Още с настъпването на първия му ден всички трескаво започваме да очакваме Коледа. А когато в дома се е появило и ново бебче, вълнението е още по-голямо. Първата Коледа на бебето – това е един незабравим момент за родителите. 

Предлагам ви няколко съвета, с които да направите този момент още по-вълнуващ и незабравим.

Облекло, спомени, украса

Изберете коледно облекло – не само за бебето, а и за вас самите. Направете си снимки, много. Снимки със сняг, с украса, с елха. С всичко с дъх на Коледа. Заснемете няколко предварително, разпечатайте ги и направете коледни картички за близките.

Украсете къщата – елхата е задължителен елемент. Закачете коледни чорапчета и не забравяйте да ги напълните с изненади. Лампички, панделки и всякакви коледни елементи са добре дошли.

Традиции

Време е за първите семейни коледни традиции. Измислете нещо лично за вашето семейство и го спазвайте всяка година. Вкъщи правим коледни сладки и купуваме поне една нова играчка за елхата.

Разгледайте традициите по света и у нас, ще се удивите колко странни и дори плашещи обичаи има.

В Исландия например има традиция, че всеки, които е работил през годината, получава нови дрехи за Коледа. За да насърчат децата да помагат вкъщи, родителите им казват, че Коледната котка ще познае мързеливите деца, по това че нямат нови дрехи и ще ги изяде.

Във Венецуела седмица преди Коледа се посещава църковна служба, като до нея се стига с ролкови кънки.

Посещение от Дядо Коледа

Посещението от Дядо Коледа е задължително. Остава много скъп спомен. Съпругът ми има костюм на Дядо Коледа, но съществува риск голямата ми дъщеря да го разпознае и затова вече друг намята червено-белите дрехи.


Запазете доброто настроение и в никакъв случай не се поддавайте на стрес. Най-важното е да се забавлявате и да не позволявате на нищо и никой да развали празника ви.

Весели празници!

Имате ли си семейни традиции, които спазвате ежегодно?

Прочети още

Коментирай

MamaLesson