Начало Бебе С бебе на плаж – какъв багаж е необходим?

С бебе на плаж – какъв багаж е необходим?

by mamalesson
0 коментара

Идеята за ваканция с бебето е супер. Но как точно да се случи, за да бъде безопасно? Какво трябва да вземем в багажа за плажа? Подготовката е един от най-важните моменти, за да може да се насладите на спокойна и приятна почивка с бебе на плаж.

Ако си представяте, че ще отидете на плажа, ще полегнете на шезлонга с книжка в ръка и ще се наслаждаване на спокойствието, ще ви разочаровам. С деца на море е малко по-различно от това, което сме свикнали да бъде без тях. Но пък е доста по-забавно.

От финансова гледна точка е добре да се снабдите с най-важните неща още преди да заминете за морето, защото там всичко е на двойна цена. Въпреки това, не се презапасявайте с излишни неща. Каквото и да сте забравили магазините са на всеки ъгъл.

Списък за морето с дете (ползвах го, когато София беше на 1 година):

 • Басейн – сега може да ви се струва излишно, но когато отидете на плажа и няма къде да оставите бебето дори за секунда, ще разберете нуждата от него. Когато басейнът не е надут е много компактен и няма да заема излишно място. Освен това ако в хотела няма подходящи условия за къпане, може да го ползвате като вана. Детето може да го е страх от морето, затова басейнът е идеално решение. Там може да поседне, да играе и да се наслаждава на морето от разстояние.
 • Чадър или палатка – бебето не трябва да се излага на пряка слънчева светлина. Затова се подсигурете още от сега със сянка, защото не може без нея. Палатката ще ви е необходима, ако детето реши да поспи.
 • Пояс за ръце, пояс, топка и играчки за плажа.
 • Одеяло за плаж, плажна кърпа – ако решите да ползвате обикновено одеяло, най-вероятно никога няма да изчистите пясъка от него.
 • Памперси за плаж, обикновени памперси и мокри кърпички – водоустойчивите гащички за плаж са също една задължителна покупка. Уверете се, че вземате точния размер памперси, за да нямате допълнителни приключения. За плажа ви трябват и обикновени памперси, за да ги смените, когато бебето приключи с къпането.
 • Вода, храна, термос и всичко останало, което ползвате за приготвянето и консумирането на храна.
 • Плажно столче – не е сигурно дали изобщо ще има време да седи, но може да има нужда от почивка понякога.
 • Слънцезащитен крем – това е нещо много важно и не бива да се пести от него. Има различни варианти – крем за мазане или спрей. Изберете кое ще бъде по-удобно за вас и вашето дете, но задължително заложете на висок фактор – 50.
 • Джапанки – да децата обичат да шляпкат боси, но ще ви е нужен един чифт. Първо, защото пясъкът е супер горещ, дори и за нас възрастните. И второ, защото по плажа може да има предмети от рода на стъкла и малките крачета да се наранят.
 • Кенгуру, раница или слинг – ще ви бъде от полза, ако вашата количка не се движи добре в пясъка.
 • Шапка – задължително!, бански – по желание, както и всякакви други дрехи. Когато отивате на плаж, винаги носете резервен комплект дрехи, за да преоблечете детето, като се прибирате.
 • Чанта за плаж – тя трябва да бъде достатъчно голяма, за да побере всичко изброено дотук.

Приятен плаж!

Прочети още

Коментирай

MamaLesson