Начало Топ 10 Топ 10 – Януари 2022 – Инстаграм профили

Топ 10 – Януари 2022 – Инстаграм профили

by mamalesson
0 коментара

Нова година, нов късмет. Или в случая нов облик на старата рубрика “Топ 10”. Тази година класациите ще бъдат тематични, като за първия месец от годината избрах 10 много полезни и приятни инстаграм профили.

Вече съм ви споделяла за няколко от любимите ми, затова тях ще ги пропусна този път, но продължавам да ги следвам с интерес.

Искам да споделя и още нещо – не зад всеки красив фийд стои полезна и приятна информация. Както и обратното. Има профили, които естетически не изглеждат добре (причислявам и моя към неестетическите), но са пълни с полезно съдържание. Дайте им шанс и съм сигурна, че ще останете доволни.

1. Кристина Орсова

Кристина е майка, кулинарен блогър и писател. Автор е на детската книжка Юнашко камъче, която помага на децата никога да не се предават. Тя стои зад блога В чехлите на мама.

Последвайте я, ако имате интерес към вкусни рецепти, здравословни хранителни навици, пътешествия, занимания и игри с децата.

Инстаграм: Кристина Орсова

2. Йоана Рачовска и Мама Дула

Йоана е дула, която оказва подкрепа на бременните дами. Тя е майка на 4 деца, но успява да съчетае майчинството, професията и блогърството, а чух че скоро предстои да ни изненада с нещо ново.

Профил: Йоана Рачовска

И още една дула, отново от Варна – Марика. Тя е психолог, майка на 3 деца и помага на дамите както в периода на бременността, така и след появата на малкото човече.

Профил: Мама Дула

3. Илия Сталев

Със своите кратки послания психолог Сталев ни дава храна за размисъл. Понякога думите му ме усмихват, а друг път ме карат дълбоко да се замисля.

Профил: Илия Сталев – Психолог

4. Маги Калейнска

Позната още като 1минутамама, Маги е преподавател по педагогика и майка. В профила си тя споделя игри и занимания за деца, майчински мисли и мнения за продукти за деца. Маги има и блог – 1мин мама.

Профил: 1минмама

5. Abandoned Crew

Този профил е коренно различен от останалите в класацията. Няма нищо общо с майчинство, рецепти и съвети. Тези момчета обикалят из руините на България и правят видеа. Наскоро попаднах на you tube канала им и реших да ги последвам в инстаграм, за да не пропускам нищо.

Обожавам разрушени сгради. Не защото са разрушени, а защото са пълни с история. Миришат на минало. От тях може да се научи много за “едно време”. За съжаление има доста работа за тези момчета, защото България е пълна с такъв тип изоставена история.

Харесва ми начинът, по който представят сградите и смелостта, с която влизат в сградите. Единствения ми съвет и молба към тях, като родител, би била да използват по-цензуриран език.

До скоро в Добрич имаше една сграда, която за мен беше вдъхновение и всеки път, когато я виждах сякаш виждах как вътре хората се трудят, работят усилено и влагат енергията си, за да достигнат нормата. В момента сградата е напът да се превърне в мол, а от огромния за годините си завод няма и помен. Не съм сигурна дали съжалявам, защото напоследък това място беше се превърнало в свърталище на недоброжелтелни хора.

Последвайте ги, ако ви е интересна темата – Youtube канал

Профил: theabandonedcrew

6. Ommm Positive Parenting

Това е профил на приложението Оммм, а зад него стои една прекрасна дама. Цвети е майка и сертифициран консултант по позитивно родителство. Споделя много полезни съвети и трикчета за справяне със ситуации от ежедневието на една майка.

Профил: Ommm positive parenting

7. Мама Милка

Майка и медицинска сестра по професия, която не спира да ни радва с идеите си. Освен съвети на тема здраве, там ще откриете и много полезни съвети за възпитание и осъзнато родителство, както и предложения за развиващи игри.

Инстаграм: Мама Милка

8. Гризалче

Един профил, които изглежда естетически чудесно и е пълен с полезно съдържание. Още като го погледнеш и ти става ясно, че се поддържа от дизайнер. Вероника е майка и ни споделя информация за бременността и майчинството, поднесена по красив и подреден начин.

Профил: Гризалче

9. Know how to cook

Станка е майка и не спира да ни информира за сезонното хранене. Всеки месец споделя сезонен календар на храните и ни предлага рецепти с достъпни продукти. Практични съвети за седмично меню, а скоро надявам се и за градинарство. Скоро ни зарадва с нейния Сезонен календар, които би стоял добре във всяка кухня. Ако търсите вкусна рецепта, блогът на Станка е пълен с такива – Кnow how to cook.

Профил: Know how to cook

10. Д-р Александрова

В профила на mamadoc ще откриете полезни съвети от лекар, отговори на често задавани въпроси от пациенти и практиката. Аз искрено се забавлявам с видеата на д-р Александрова и винаги научавам по нещо ново от тях.

Профил: mamadoc.bg

Заповядайте под този пост да ми споделите следвате ли някой от тези профили и намерихте ли си нещо ново?

Прочети още

Коментирай

MamaLesson