Начало Топ 10 Топ 10 плейлист на София

Топ 10 плейлист на София

by mamalesson
0 коментара

Ще ви представя любимите песни на дъщеря ми – София. Ако звучи някоя от тях мога да направя почти всичко – да дам лекарство, да отрежа ноктите й и други подобни неща, за които се инати. Дъщеря ми обича музика още от новородено бебе. Пусках й музика докато беше в корема ми и явно това оказа влияние. Вече е на една година и осем месеца и си тананика постоянно. Танцува, както и изпълнява песните с жестове. Тя не обича да гледа детски филмчета, не че аз й пускам (все още се опитвам да я държа далеч от устройства). Няколко пъти съм пробвала, но не се заглежда. Така и с песните – само ги слуша, без да се заглежда. Списъкът не претендира да е изчерпателен. Не са подредени по някакъв критерий, защото всички са й еднакво на сърце и няма как да ги степенувам.

Ето ги и най-любимите за всички времена (тоест крехката й възраст от няма и две години :D):

1. Пет малки патенца

Това е топ оф дъ топ! Харесва и всички останали детски песни за патенца – Жълтоклюно патенце, Патето Яки, Патешки танц и т.н. При последното й продължително боледуване обаче малко намрази Петте патенца, защото го пеех на всяко мерене на температура и даване на лекарство (а те бяха наистина много). Наскоро патешката любов се завърна. А вече и лекарствата сама ги пие, без подкана.

2. Пет маймунки

Тази е пак от този тип. Изобщо харесва всички подобни песнички – 10 малки индианци, Пет малки жабчета и т.н. Петте маймунки обаче са много непослушни и подскачат на легло, а после се удрят… Познайте какво става, когато София чуе тази песен? Започва да подскача на леглото, на стола и изобщо където я свари песента. Затова малко се опитвам да я ограничавам от слушането на песента за тези маймунки, за да не се нарани.

3. Peel banana

Тази е супер забавна, а също така и поучителна. Винаги, когато я питам коя песничка да й пусна казва “пил пил”. Тя не е на български, но господина, които я изпълнява жестикулира отлично. Той обяснява пред класа си как да си направят бананов сок, а те повтарят действията му. Супер зарибяващо е. Този учител има и много други уникални клипчета, но не са й интересни.

4. Aram zam zam, Baby shark

Продължавам списъка с чуждоезични детски песни, но все пак тези двете са класика. Те всъщност си имат и българска версия. Аз изобщо не ги харесвам, но всички децата ги обожават. Вече някак си отслабва любовта й към тях, но все още се държат напред в класацията.

5. Рамене и колене

Тази много я харесва, защото може да се пораздвижи на нея. Песничката е много приятна, както и учи децата бързо да запомнят кое къде се намира в тялото им. Успява да изпълни целия танц – кляка, става, голяма игра пада.

6. Ако си щастлив

Тук също има специфичен танц – пляскаме с ръце, тропаме с крака. Тази, заедно с патешките песни са фаворити от ранна бебешка възраст.

7. Две калинки

Тази е част от нейния детски плейлист и й е много любима. Когато я пея променям текста и малко бие на приспивна песен. Много обича калинките и да се върти като балеринка.

8. Колелата на автобуса

Тази също е любима, но аз не я харесвам много. От нея се научи да шътка с пръст…

9. Народни песни

Още докато бях бременна със София и отнякъде зазвучеше хоро, в корема ми започваше лудо парти. Толкова силно ме риташе, та си мислех, че не й допадат тези музики. А то явно било обратното. Като чуе народна музика не може да остане безразлична. Веднага започва едни танци и ни приканва и нас възрастните да се хващаме на хорото. Някак си отвътре й идва. Стига да са бързи обаче. Такива бавни истории не са за нея. Както и детските песни, които са с по-мудно темпо трябва да сменям веднага иначе настава война.

10. Alex & Vladi – Пристрастена

Тази не е от детските, но буквално е пристрастена към нея. И тук си има специален танц, който е лично нейна приумица. Доста се забавлява на това парче и въпреки че то излезе само преди няколко месеца, смело може да се нареди в класацията й.

Всички тези детски песни и не толкова детски си пускаме от Youtube <3

Споделете ми в Instagram кои са любимите песни на вашите дечица, за да обогатя плейлиста на София <3

Тук може да прочетете как се забавляваме със “домашни” игри.

Прочети още

Коментирай

MamaLesson