Начало Здраве Ефективни ли са фотоепилацията и фотоподмладяването?

Ефективни ли са фотоепилацията и фотоподмладяването?

by mamalesson
0 коментара

Какво е фотоепилация?

Фотоепилацията е съвременен метод за дълготрайно и ефективно премахване на нежеланото окосмяване. Как се случва това? Чрез импулсна светлина, която достига до фоликула (основата на косъма) и го разрушава. Светлинните импулси се поглъщат от меланина и се преобразуват в топлинни, които се нагряват и разрущават корена на косъма, без да нараняват кожата. Цветът на космите има голямо значение за крайния резултат. По-тъмните косми са с по-високо съдържание на меланин и при тях фотоепилацията е по-ефективна. При този метод намаляването на окосмяването не е еднократна процедура, а дългосрочен процес.

Какво е фотоподмладяване?

Процедурата действа на клетъчно ниво, като стимулира естествената регенерация на кожата и производството на колаген. Чрез тази процедура може да постигнете изглаждане на фини бръчки, премахване на пигментни петна, равномерен тен, свиване на порите и премахване на акне.

Фотоепилация в домашни условия – възможно ли е?

Да, възможно е! И да, също толкова ефективно. Първият ми допир до фотоепилацията беше преди няколко месеца с уреда за фотоепилация и фотоподмладяване на Karlton Electronics. Изключително щастлива съм, че попаднах точно на него, защото освен за трайна епилация, уредът може да се използва и за освежаване на кожата, третиране на бръчки, акне, нарушена пигментация и други дерматологични несъвършенства.

Преди време акнето ми се беше изчистило с употребата на козметика, но явно хормоните ми бушуват и се появи отново. Честно казано не съм фен на кремовете и винаги се отнасям несериозно към употребата им. Една от целите, които си поставих за тази година беше именно това – да започна да се грижа повече за себе си и затова се поблазних да си накупя някаква уж “модерна” козметика. Колкото и скъпа и прехвалена да беше тя, това още повече влоши нещата и от единия крем усетих как кожата ми гори. Спрях вече окончателно с експериментите, ползвам натурална козметика и проверявам всички съставки щателно.

Точно в този момент, когато акнето се беше влошило попаднах на уреда за фотоепилация и фотоподмладяване. От много време исках да си взема фотоепилатор и все отлагах, но като прочетох и за другите функции на този вече нямаше как да отлагам. Започнах процедури веднага, като си направих календар, по който да се водя. Резултатите не закъсняха, както при окосмяването, така и в борбата с акнето. Ползвам го и за белези по лицето, които са причинени от акне и ще споделям резултатите преди и след с вас в стори в Инстаграм.

В комплекта на уреда се съдържа всичко необходимо за извършване на процедури у дома – уред за фотоепилация и фотоподмладяване, захранващ кабел, предпазни очила, самобръсначка, както допълнителни приставки за различните зони.

Разгледай какво още може този уред тук – Уред за фотоепилация и фотоподмладяване

А всички уреди на Karlton Electronics може да видиш тук, като освен за употреба вкъщи, предлагат и професионални – уредите на Karlton Electronics.

Какви са предимствата на фотоепилацията?

Най-големите предимства на този вид обезкосмяване за мен са:

– Обезкосмяването е трайно и безболезнено. Няма болка, както при кола маска или епилиране със стандартен еплатор. Ефектът е дълготраен, за разлика от бръсненето.

– Няма зачервяване и неприятни последствия от фотоепилацията и фотоподмладяването.

– Обхваща големи зони от тялото и може да се прилага на деликанти и чувствителни зони.

Какви рискове крие фотоепилацията и какви са недостатъците?

– Светлите косми по-трудно се повлияват при този метод.

– Резултатите не идват веднага, нужно е да се правят процедури по график.

Има ли подходящ сезон за фотоепилиране?

Всички сезони са подходящи. Ако процедурите се извършват през по-топлата част от годината, то спазвайте правилата за срещите със слънцето. Не се излагайте на директна слънчева светлина след извършени процедури.

Фотоепилация и бременност

Фотоепилацията не е подходяща по време на бременност и кърмене, защото технологията не е тествана върху бременни жени и все още няма данни за влиянието й. Хормоналните промени са често срещани по време на бременност или кърмене и могат да увеличат чувствителността на кожата и риска от кожни наранявания.

! Внимание

  • Не използвайте уреда близо до очите и по челото!
  • Преди да използвате уреда се уверете, че зоната, която ще третирате е чиста и не е третирана с козметични продукти.
  • Използвайте предпазни очила по време на процедура.

Фразата “Красотата изисква жертви” вече не е модерна.

Календар за фотоепилация и фотоподмладяване

Статията е написана в партньорство и с подкрепата на Karlton electronics.

Прочети още

Коментирай

MamaLesson