Начало Топ 10 Топ 10 плейлист на София 2

Топ 10 плейлист на София 2

by mamalesson
0 коментара

Преди една година споделих любимите песни на дъщеря ми София. За една година списъкът е тотално неактуален, като само една от песните все още продължава да слуша – Колелата на автобуса. Още има и засилен интерес към народните песни. Новият списък отново няма да е изчерпателен, но ще се опитам в тази десетка да вместя най-любимите й към момента.

1. Мики Маус

Имам си любим герой…. Любима песен, любим герой. Чуе ли я, хваща плюшените Микита и Минита и ги повежда да танцуват.

2. Малкото пони

Малкото пони вятъра гони или както София пее – Малкото Ивче, Софито гони. А аз като се сетя продължението на песничката “Бягат в различни страни” и ми става лошо, че съвсем скоро това ще бъде реалност.

3. Oh, Susanna

И нещо чуждоезично да присъства в този списък. Не е голям фен на песничките, които не са на български, но тази си я харесва.

4. Плодчетата

Още една песен от детството на родителите й. Едно от малкото детски филмчета, които съм гледала като малка. И тази така запомняща се и ритмична песничка няма как да не е фаворит.

5. Песен на водата

Тази песничка я открихме след като постоянно слушах “Искам песничката за водата”. Така и не разбрах за коя става въпрос и просто написах в търсачката “Песен за водата”. Излезна ми точно такава с една капчица. Мен не ме грабва, но пък София си я харесва.

6. Люлката

Тази е от моите фаворити. Перфектна е за приспиване, но за съня действам по друга методика и не пускам музики.

7. Хванах рибка за късмет

Малката рибарка София няма как да няма и песничка за рибки. Тази си я припява постоянно и въпреки че знае отговора все ме пита “Какво му е направила рибката и защо я е пуснал”.

8. Зум Па Па

Малко истории за мишлета, рани и доктори. Аз не харесвам насилието и тази песен някак си ме потиска. Но детето си я слуша с интерес.

9. Песента на врабчето

Чик чик чики чики чикчирик. Много зарибяващо. Тази и аз много я харесвам. София има специален танц за нея и никога не пропуска възможността да се разкърши.

10. Малкото зайче

Най новото откритие. Мразя тази песен! Случайно започна, докато слушахме други и изведнъж София се разтрой. Започна да плаче, че зайчето не можело повече да подскача и да си играе. Изслуша я около 20 пъти, за да разбере какво се случва с малкото зайче. В крайна сметка песничката е с щастлив край, който обяснявам вече няколко дни.

Често ми разказва за някаква песен за чорапка!? Как ли не търсих този хит, но не открих нищо. Така че, ако случайно знаеш някаква песен за чорап – пиши ми в социалните мрежи.

Все още предпочитам само да слуша песничките и да не се зазяпва. Затова винаги, когато ги пусна мятам телефона някъде и играем, пеем и танцуваме.

Забавлявайте се!

Прочети още

Коментирай

MamaLesson