Начало Захранване Захранване на бебе – Как да се улесним?

Захранване на бебе – Как да се улесним?

by mamalesson
0 коментара

Преди да стана майка за първи път бях толкова объркана и притеснена. Хиляди въпроси от типа – “Ще се справя ли?”, “Ами, ако плаче?” се въртяха в главата ми. Но това, което най ме шокираше и не разбирах, а колкото повече четях, толкова повече се объквах беше Захранване на бебе! Как изобщо ще започне да яде твърда храна? Ами покупки? Какво трябва да купя? Така и не разбрах…тогава.

Две захранени деца по-късно, захранването ми се вижда като детска игра. Сама се улесних. С уреди, прибори и партньор в приключението. Спретнах този списък за всички, на които им предстои захранване или вече са захранили, но търсят “лесното”. Е, лесно и отглеждане на деца някак си не стоят добре в едно изречение, но със сигурност в следващите редове ще намериш някоя хитринка.

Прибори, купички и….

– Лъжички – толкова голямо разнообразие от цветове, форми и функционалности…как да избереш твоите? Просто вземи някакви! Аз съм фен на термолъжичките, които сменят цвета си, спрямо температурата на храната.

Купички – Препоръчвам купички поне 300 мл +. Ако имат и капаче е бонус, ще е удобно при пътуване.

Биберон с мрежичка – Подходящо е за предлагане на някои плодове. Не служи за нахранване, но пък е облекчение при зъбоникнене.

лесно захранване, захранване на бебе, приложение за бебе, стол за хранене, уреди за бебе, беборан

Чашка за вода – Не забравяй да предлагаш вода!

Лигавници – ще са ти нужни много. Има силиконови, които само се измиват след храна. Уловката е, че не всяко дете ги търпи.

лесно захранване, захранване на бебе, приложение за бебе, стол за хранене, уреди за бебе, беборан

Приложение за бебе – Дневник

Захранването на бебето е нещо, което трябва да се следи. Още от първия ден. Ако си мислиш, че ще помниш… изчакай да заместиш няколко хранения и пак ще си говорим.

Най-важно е да следиш:

Каква храна приема бебето – в случай, че се появи алергична реакция, бързо може да установиш причината

Какво количество приема – проявява ли някаква реакция към този вид храна.

Моят най-верен помощник в захранването на бебето е приложението Беборан. Освен за Дневник за захранване на бебе, го ползвам и за да разбера повече за самия хранителен продукт. Прави страхотни анализи на храненето и позволява да си добавяш рецепти. Адски удобно е, а плюс това е БЕЗПЛАТНО, без дразнещите реклами и е разработено от педиатри.

Улесни захранването с един клик тук – Свали Беборан

лесно захранване, захранване на бебе, приложение за бебе, стол за хранене, уреди за бебе, беборан
лесно захранване, захранване на бебе, приложение за бебе, стол за хранене, уреди за бебе, беборан
Приложение за бебе Беборан

Между другото освен за захранване на бебе, приложението има много полезни функции и ежедневно намирам нови неща. Информацията се пази само на твоят телефон и може да я разпечаташ или експортираш, когато решиш.

Уреди за приготвяне на бебешка храна

Тук ще бъда кратка, защото съм открила моите уреди, които ме улесняват при приготвянето на бебешка храна, но не и правилните марки.

– Блендер

– Везна/Кантар

– Яйцеварка

– Уред за приготвяне на храна на пара, на супи или мултикукър

Стол за хранене

При избора на стол за хранене е важно да се обърне внимание на следните неща:

– Столът колко степени на облегалката има

– сваля ли се нагоре и надолу

– лесно ли се почиства

– таблата сваля ли се

– има ли колелца.

Не забравяй и винаги да имаш няколко купешки пюрета. Ей така, за всеки случай. Ако се чудиш дали си заслужава да се улесниш? Да! Заслужава си. Всяко нещо, което ще ти спести време, нерви или тревоги си заслужава. Всяка спестена секунда в кухнята превърни във време за игри с бебчо. Е, заслужава ли си?

Статията е написана в партньорство и с подкрепата на Беборан.

Прочети още

Коментирай

MamaLesson